DOMAIN FOR SALE!

Na prodaju domen expert.rs!
ljubomir.jacic@gmail.com
+381-63-22-31-22
Homepage The News The Weblinks Contact Us EDIT THE FILE LINKS.PHP # # # F.A.Q.
 
 
 
Glavni meni
Početna / O nama
Delatnost
Proizvodi
Servis racunara
Računarsko obrazovanje
Korisne adrese
Kontakti
Pretraga
Partneri
Login

Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog
 
Početna / O nama arrow Računarsko obrazovanje
Advertisement
PDF Štampaj E-pošta

  Active Image

 

 

Šta je ECDL? 

Evropska kompjuterska vozačka dozvola (European Comput er Driving Licence – ECDL) je međunarodno priznat program sertifikacije poznavanja rada na računaru, priznat u 146 zemalja. Nakon izuzetnog uspeha na nivou Evrope, standard je prihvaćen u celom svetu pod nazivom Internacional Computer Driving Licence (ICDL).
ECDL je program Evropskog udruženja profesionalnih informatičara CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies, www.cepis.org ), a samo sprovođenje je u nadležnosti ECDL Fondacije iz Dablina (www.ecdl.com) i nacionalnih informatičkih udruženja kroz mrežu Test centara.
Početkom 2005. godine JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije (www.jisa.rs), kao predstavnik Srbije u CEPIS-u, je posatao nacionalni nosilac ECDL licence za teritoriju Republike Srbije.

Expert d.o.o. je jedini certifikovani testni centar za Požarevac i Braničevski okrug i pored testiranja vrši i obuku za sve testove u okviru ECDL-a.

Zašto ECDL? 

Često u novinama vidimo ponude za zapošljavanje u kojima je jedan od uslova konkursa, "poznavanje rada na računaru."
Kako nigde nije definisano sta se pod tim uslovom podrazumeva, često se dovode u nedoumicu, oni koji traže posao, ali i oni koji ga nude. Iz ostalih uslova konkursa se može zaključiti da se zahteva poznavanje rada na personalnom računaru i određenih korisničkih aplikacija, radi efikasnijeg obavljanja poslova određenog zanimanja, a ne za profesionalno bavljenje informatikom. Zato je ECDL Fondacija http://www.ecdl.com pokrenula aktivnosti po preporukama EU i UN a Jedinstveni Informatički Savez (JISA) http://www.jisa.rs , realizovao primenu ovog svetski priznatog programa obrazovanja i provere informatičkih znanja korisnika, za teritoriju Srbije.

Kako do ECDL-a? 

Za polaganje ispita nije neophodno predhodno pohađanje časova obuke. Kandidat koji poseduje zahtevane veštine može pristipiti ispitu bez predhodnog obrazovanja.
Kandidati koji se žele obrazovati mogu to učiniti samostalno ili u ovlašćenom Test centru.
Za samostalno sticanje znanja JISA preporučuje odobreno ECDL literaturu, spisak literature je dostupan na našim Web stranicama www.ecdl.rs .
Kandidatima koji su zainteresovani za interaktivno sticanje znanja preporučujemo online pripremu www.ecdltest.rs .
Da bi kandidat položio ispit mora se prijaviti isključivo ovlašćenom Test centru u Srbiji ili bilo gde u svetu, i tom prilikom kupiti ECDL Skills Card (indeks) u koji se upisuju ostvareni rezultati. Nakon polaganja odgovarajućih ispita JISA svakom kandidatu izdaje ECDL sertifikat.
ECDL program je u potpunosti usklađen sa potrebama korisnika , od početnika do IT profesionalaca. Potpune informacije o ECDL programu su dostupne na Web stranicama www.ecdl.rs

ECDL je test praktičnih veština i sposobnosti i sastoji se od 7 različitih modula koji obuhvataju kompjutersku teoriju i praksu. Modul 1 je teoretski test kompjuterskog znanja na opštem nivou, a Moduli 2-7 su praktični testovi.
Kada se kandidat registruje za započinjanje ECDL certifikacionog procesa, on/ona dobija indeks - skills card u kome se beleži napredak kroz module (testove).
Polaganjem 4 modula po izboru stiče se OSNOVNI ECDL certifikat, a polaganjem svih 7 modula stiče se ECDL Core odnosno POTPUNI ECDL certifikat.

Moduli 

1.    Osnove informacionih tehnologija (IT) (8 časova)

2.    Upotreba računara i upravljanje dokumentima (Operativni sistemi - Windows) [10 časova]

3.    Obrada teksta (Word) [14 časova]

4.    Tabelarne kalkulacije (Excel) [16 časova]

5.    Baze podataka (Access) [16 časova]

6.    Prezentacije (Power Point) [10 časova]

7.    Informacije i komunikacije (Internet i Outlook Express) [10 časova]

Cene

ECDL Start Index - 30 evra + PDV (35,4 evra)*
ECDL Core Index - 37 evra + PDV (44 evra)*
POLAGANJE MODULA - 10 evra + PDV (11.8 evra)*

PRIPREMNA NASTAVA**

START PAKET (moduli 2,3,4,7)
BROJ ČASOVA: 50
CENA: 150 evra*

CORE PAKET (moduli 1,2,3,4,5,6,7)
BROJ ČASOVA: 84
CENA: 250 evra*

 

* u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

** pripremna nastava nije uslov za polaganje

 

 
Zanimljivosti
IPIS - Integralni Poslovni Informacioni Sistem
IPIS, Integralni Poslovni Informacioni Sistem, se razvija dugi niz godina. Prvobitna verzija je funkcionisala u DOS okruženju, dok današnja varijanta koristi sve prednosti grafičkog okruženja Windowsa XP.