DOMAIN FOR SALE!

Na prodaju domen expert.rs!
ljubomir.jacic@gmail.com
+381-63-22-31-22
Homepage The News The Weblinks Contact Us EDIT THE FILE LINKS.PHP # # # F.A.Q.
 
 
 
Glavni meni
Početna / O nama
Delatnost
Proizvodi
Servis racunara
Računarsko obrazovanje
Korisne adrese
Kontakti
Pretraga
Partneri
Login

Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog
 
Početna / O nama arrow Računarsko obrazovanje
Advertisement
PDF Štampaj E-pošta

  Active Image

 

 

Šta je ECDL? 

Evropska kompjuterska vozačka dozvola (European Comput er Driving Licence – ECDL) je međunarodno priznat program sertifikacije poznavanja rada na računaru, priznat u 146 zemalja. Nakon izuzetnog uspeha na nivou Evrope, standard je prihvaćen u celom svetu pod nazivom Internacional Computer Driving Licence (ICDL).
ECDL je program Evropskog udruženja profesionalnih informatičara CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies, www.cepis.org ), a samo sprovođenje je u nadležnosti ECDL Fondacije iz Dablina (www.ecdl.com) i nacionalnih informatičkih udruženja kroz mrežu Test centara.
Početkom 2005. godine JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije (www.jisa.rs), kao predstavnik Srbije u CEPIS-u, je posatao nacionalni nosilac ECDL licence za teritoriju Republike Srbije.

Expert d.o.o. je jedini certifikovani testni centar za Požarevac i Braničevski okrug i pored testiranja vrši i obuku za sve testove u okviru ECDL-a.

Zašto ECDL? 

Često u novinama vidimo ponude za zapošljavanje u kojima je jedan od uslova konkursa, "poznavanje rada na računaru."
Kako nigde nije definisano sta se pod tim uslovom podrazumeva, često se dovode u nedoumicu, oni koji traže posao, ali i oni koji ga nude. Iz ostalih uslova konkursa se može zaključiti da se zahteva poznavanje rada na personalnom računaru i određenih korisničkih aplikacija, radi efikasnijeg obavljanja poslova određenog zanimanja, a ne za profesionalno bavljenje informatikom. Zato je ECDL Fondacija http://www.ecdl.com pokrenula aktivnosti po preporukama EU i UN a Jedinstveni Informatički Savez (JISA) http://www.jisa.rs , realizovao primenu ovog svetski priznatog programa obrazovanja i provere informatičkih znanja korisnika, za teritoriju Srbije.

Kako do ECDL-a? 

Za polaganje ispita nije neophodno predhodno pohađanje časova obuke. Kandidat koji poseduje zahtevane veštine može pristipiti ispitu bez predhodnog obrazovanja.
Kandidati koji se žele obrazovati mogu to učiniti samostalno ili u ovlašćenom Test centru.
Za samostalno sticanje znanja JISA preporučuje odobreno ECDL literaturu, spisak literature je dostupan na našim Web stranicama www.ecdl.rs .
Kandidatima koji su zainteresovani za interaktivno sticanje znanja preporučujemo online pripremu www.ecdltest.rs .
Da bi kandidat položio ispit mora se prijaviti isključivo ovlašćenom Test centru u Srbiji ili bilo gde u svetu, i tom prilikom kupiti ECDL Skills Card (indeks) u koji se upisuju ostvareni rezultati. Nakon polaganja odgovarajućih ispita JISA svakom kandidatu izdaje ECDL sertifikat.
ECDL program je u potpunosti usklađen sa potrebama korisnika , od početnika do IT profesionalaca. Potpune informacije o ECDL programu su dostupne na Web stranicama www.ecdl.rs

ECDL je test praktičnih veština i sposobnosti i sastoji se od 7 različitih modula koji obuhvataju kompjutersku teoriju i praksu. Modul 1 je teoretski test kompjuterskog znanja na opštem nivou, a Moduli 2-7 su praktični testovi.
Kada se kandidat registruje za započinjanje ECDL certifikacionog procesa, on/ona dobija indeks - skills card u kome se beleži napredak kroz module (testove).
Polaganjem 4 modula po izboru stiče se OSNOVNI ECDL certifikat, a polaganjem svih 7 modula stiče se ECDL Core odnosno POTPUNI ECDL certifikat.

Moduli 

1.    Osnove informacionih tehnologija (IT) (8 časova)

2.    Upotreba računara i upravljanje dokumentima (Operativni sistemi - Windows) [10 časova]

3.    Obrada teksta (Word) [14 časova]

4.    Tabelarne kalkulacije (Excel) [16 časova]

5.    Baze podataka (Access) [16 časova]

6.    Prezentacije (Power Point) [10 časova]

7.    Informacije i komunikacije (Internet i Outlook Express) [10 časova]

Cene

ECDL Start Index - 30 evra + PDV (35,4 evra)*
ECDL Core Index - 37 evra + PDV (44 evra)*
POLAGANJE MODULA - 10 evra + PDV (11.8 evra)*

PRIPREMNA NASTAVA**

START PAKET (moduli 2,3,4,7)
BROJ ČASOVA: 50
CENA: 150 evra*

CORE PAKET (moduli 1,2,3,4,5,6,7)
BROJ ČASOVA: 84
CENA: 250 evra*

 

* u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

** pripremna nastava nije uslov za polaganje

 

 
Zanimljivosti
Expert Web Design
Ukoliko želite bolji marketing Vašeg proizvoda ili preduzeća, jedno od najboljih rešenja je izrada internet prezentacije. Postavite cenovnike, slike proizvoda, adrese, brojeve telefona, imena kontakt osoba i druge podatke na Vaš sajt i iskoristite najjeftiniji, non-stop marketing.